Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző

GYIK

Hogyan jelentkezhetek a programra?

Jelentkezni a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző programjáról szóló kiírás „Jelentkezés” című fejezetének megfelelően tudsz.

Mivel kell igazolnom az angol és ukrán nyelvtudásomat?

A képzésben való részvételhez társalgási szintű angol és ukrán nyelvtudás szükséges. A nyelvtudásodat igazolni nem kell, viszont kérjük, hogy a jelentkezési formon őszintén töltsd ki a nyelvtudás szintjére vonatkozó kérdést. A képzési alkalmakon szükséged lehet mind az angol, mind az ukrán nyelvre a külföldi előadók által tartott előadásokon.

Kell, hogy legyen diplomám/társadalomtudományi végzettségem a képzésre való jelentkezéshez?

Diplomára / társadalomtudományi végzettségre nincs szükség. A közéleti/ társadalomtudományi témák iránti erős érdeklődés és az ezekben való jártasság, tájékozottság viszont feltétele a részvételnek.

Mit várhatok a felvételi beszélgetésen?

A legjobb (maximum) 40 pályázónak van lehetősége eljönnie felvételi beszélgetésre. Ezzel tehát már az előszobában vagy, gratulálunk! Az interjún elsősorban a motivációidat és az érdeklődésedet fogjuk feltérképezni. Egy kötetlen, de szakmai, kb. 15 perces beszélgetésre számíts. Tudj lényegre törően bemutatkozni, és számíts az életrajzodhoz kapcsolódó részletes kérdésekre. A közéletben történő aktuális társadalmi/gazdasági események szóba kerülhetnek :).

Mi alapján kerülhetek kiválasztásra a programba?

A felvételi eljáráson legjobban teljesítő maximum 15 jelölt kerül be a programba. Amennyiben úgy érezzük, hogy a motivációdhoz jól illeszkedik, a céljaid elérését pedig nagyban segíti a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképzőben való részvétel, Téged is ki fogunk választani.

Kapok bizonyítványt/igazolást a program elvégzéséről?

Igen, amennyiben teljesítetted a programot, a szervező intézmény és a támogatók (Mathias Corvinus Collegium, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és annak ifjúsági szervezete) által kiállított oklevelet kapsz annak elvégzéséről.

Fizetős a képzés? Mennyibe kerül?

A képzés INGYENES. Sőt, a résztvevők számára szállást és ellátást biztosítunk a programhétvégék során. A budapesti és brüsszeli alkalmakra az utazást is tudjuk biztosítani.

Lehet hiányozni? Hány alkalmat hagyhatok ki?

Sajnos a hiányzás nem megengedett, azonban természetesen mindig előfordulhatnak vis maior esetek. Amennyiben ilyen áll elő, és ezt jelzed nekünk, valószínűleg találunk megoldást a problémára (pl. plusz feladat vállalása). Hiányzás esetén azonban „környezetterhelési díj” fizetése szükséges, amelynek mértéke hétvégenként 3 000 Ft (kb. 300 UAH). Amennyiben nem jelezted hiányzásod, nem tudjuk igazolni számodra a program elvégzését.

Mik azok a beadandó feladatok?

A teljes képzési program ugyan csak 4 hétvégéből áll, azonban a köztes időben is lesz feladata a résztvevőknek. Ez várhatóan havonta 1 db beadandó feladat elkészítését jelenti. Erről részleteket a program indulása után fogtok kapni, de esszé- és beszédírás, közvélemény-kutatás, cikkelemzés vagy prezentációkészítés egyaránt képezheti ezen feladatok tárgyát.

Mi az az e-learning képzés?

Az e-learning-képzés – a hétvégéken túl – kiegészítő tananyagokat tartalmaz. Ez többnyire videó- és hangalapú online megosztott anyagokat jelent. Ezek segítségedre lehetnek a tudásod bővítésében és a beadandó feladatok elkészítésében is.

Milyen elfoglaltságot jelent a képzésen való részvétel?

A képzés során 4 hétvégi alkalmat kell teljesíteni, amelyeken a személyes jelenlét kötelező. Emellett a képzés időtartama alatt várhatóan havonta 1 db beadandó feladatot is el kell készíteni, amelynek időigénye nagyban függ a beadandók minőségétől és mélységétől. Egy beadandó feladat elkészítése kutatással együtt havonta átlagosan körülbelül 5–10 órát vesz igénybe. Minél többet dolgozol ezeken a feladatokon, annál többet profitálsz belőle.

Kérdés vagy probléma esetén kit kereshetek?

Kérdés vagy probléma esetén kérlek, írj egy e-mailt a következő e-mail-címre: kkv@mcc.hu

Támogatóink: