Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző

Harmadik képzési alkalom

00_főkép.jpg
Az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző február elején tartotta meg harmadik képzési alkalmát, amelynek helyszínei ezúttal Budapest és Brüsszel voltak.

A program hallgatói elsőként Budapesten, az MCC központjában, Dukász Magor online kampánymenedzser igen érdekes és tanulságos előadását hallgatták meg a 21. századi online kommunikáció változásairól.

Másnap a csoport Brüsszelben ismerkedett meg az európai uniós intézmények világával és a döntéshozatal mechanizmusaival. Szerda reggel Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletére látogattunk, ahol előadást tartott Rusz Harry Alex nagykövet, az Európai Unió közös Kül- és Biztonságpolitikájáért felelős bizottság magyar tagja; Szenes Cecília, Kelet-Európa, Oroszország, és Közép-Ázsia országaiért felelős szakdiplomata; valamint Andrejkó László, Ázsia és a Csendes-óceáni térség országaiért felelős szakdiplomata. Az interaktív előadás kitért az EU kül- és biztonságpolitikája mellett a magyar érdekképviselet lehetőségeire, valamint az Európai Unió és Ukrajna kapcsolatára.

A program következő állomása az Európai Bizottság volt, ahol Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztos látta vendégül a Kárpátaljai Vezetőképző diákjait. A látogatás során a kabinet munkájába nyerhettünk betekintést. A nap második felében az Európai Parlamenté volt a főszerep, ahol a programtagok közös ebéden vettek részt Bocskor Andrea európai parlamenti képviselővel. Az ezt követő intézményi körbevezetés után Bocskor Andrea és Sógor Csaba európai parlamenti képviselő tartott előadást a képzés résztvevői számára, amit egy közös beszélgetés zárt le.

Csütörtökön, Budapesten folytatódott a program, ahol elsőként Nemes Szabolcs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztály főosztályvezető-helyettese tartott előadást NATO és Ukrajna témakörben. A harmadik képzési alkalom zárásaként kötetlen beszélgetésre került sor dr. Szalai Zoltánnal, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatójával.

Ezúton is köszönjük előadóinknak a tartalmas előadásokat és beszélgetéseket!  

Támogatóink: